Enligt White Guide 2015 är restaurang Visenten på Eriksberg den bästa restaurangen i Blekinge. Det är andra året som Eriksberg Vilt & Natur är med i White Guide.
White Guides recension om Eriksberg/Visenten är följande:
Vilt både ute och inne: Eskorterade av hjortar och vildsvin rullar vi sakta fram mot den vitkalkade byggnaden med halmtak. Vi blir varmt mottagna och har mycket att titta på i väntan på maten. Färgstark konst och originella utsmyckningar i en till synes gammal, men återuppbyggd gårdsmiljö. Maten är också originell. Vilt från egna reservatet och grönt från skogen. Den marinerade dovhjorten hade dock inte klarat sig lika bra utan sällskap av en långkokt och dragen visententrecote och ramslökssmör. Som en pulled pork fast smakrikare. Fin originell smak fick också den teriyakimarinerade laxskivan stekt med rostade sesamfrön och wasabidressing serverat i ett riktigt gott bröd. Desserten var något alldeles extra. En ”sommarsmäll” med yoghurtglass, rabarberpaj, moussebakelse, fläderblomsmaräng, torkad yoghurt och macaron. Allt litet, delikat och fullt av väl balanserade smaker.
På bilden ses kökschef Jesper Karlsson och restaurangchef André Bekker.
Eriksberg, ännu en anledning att Gilla Karlshamn!
Källa: Eriksbergs Facebooksida